Information om Budkeep

Hur det fungerar

Hur du kommer igång att hyra ett förvaringsutrymme med Budkeep

Att förvara dina saker har aldrig varit enklare! Genom att använda dig av Budkeep så kan du hyra ett utrymme nära dig och minska klimatpåverkan tack vare att nya förvaringsutrymmen inte behöver byggas.

Om du har ytterligare funderingar kring vår tjänst och vad vi erbjuder så får du gärna titta förbi vår FAQ där vi svarar på det mesta, eller chatta med oss direkt genom att trycka på ikonen nere i högra hörnet.

Med Budkeep kan du komma igång och hyra ett förvaringsutrymme med 3 enkla steg:

1. Hitta ett förvaringsutrymme

Registrera dig som användare och sök efter ett förvaringsutrymme som passar just dig. Bilda dig en uppfattning om utrymmet genom att läsa i annonsen om tillgänglighet, vad som passar att förvaras i utrymmet, samt se bilder.

 • Gå in på www.budkeep.com och sök i huvudmenyn
 • Skriv in vilken stad du avser och klicka på sökikonen
 • Gå igenom annonser och navigera med hjälp av kartan för hitta den plats du önskar
 • Klicka på en annons och läs specifikationer och beskrivning om utrymmet


2. Skicka en bokningsförfrågan

Välj vilka datum du vill hyra utrymmet i kalendern och tryck på "Skicka förfrågan". I nästa steg ser du en översikt av din förfrågan, där du har möjlighet att fylla i ett meddelande till din potentiella Hyresvärd samt fyller i dina betaluppgifter. Efter att ha fyllt i denna information klickar du på "Bekräfta betalning". En konversation påbörjas nu med Hyresvärden angående den hyresperiod du valt. Du debiteras inga pengar i detta steg.

 • Du har nu möjlighet att chatta med din Hyresvärd, om du har några funderingar så är det lämpligt att ställa dom här. 
 • Din Hyresvärd har nu alternativen att neka eller acceptera din hyresförfrågan. Ni kan kommunicera fritt under tiden. 
 • Väljer din Hyresvärd att acceptera din förfrågan så debiteras ditt konto det angivna beloppet. 


3. Börja använd!

Voila! Ni har nu kommit överens om en uthyrning. Grattis till ett bra val! Nu är det bara upp till er att bestämma en tid för att mötas upp. Tänk på att tillgången till utrymmet varierar beroende på vad din Hyresvärd har för villkor i avtalet. 

 • När du träffar din hyresvärd så stäm av att dess identitet är densamma som står i annonsen, genom att visa id-kort.
 • Vi rekommenderar dig att ta foton på de objekt som du kommer att förvara.
 • Om nycklar till förvaringsutrymmet ingår i kontraktet så kom ihåg att få tillgång till dom.
 • När ni har mötts upp och du fått tillgång till ditt utrymme, gå in i meddelande-konversationen med din Hyresvärd och bekräfta detta.


Hur du blir hyresvärd

Budkeep är en perfekt möjlighet att tjäna pengar på oanvänt utrymme samtidigt som du gör något gott för någon annan, och miljön! På vår plattform kan du hyra ut alla möjliga typer av utrymmen, det kan vara ett tomt rum i din lägenhet, en garderob, ett källarförråd, en parkeringsplats, en lada för vinterförvaring av båt eller husvagn, en bit tomt för parkering eller varför inte hyra sommarstugan på lågsäsong? 

1. Bli medlem och lägg upp en annons

Det första steget till en bli Budkeeper är att registrera sig som medlem på hemsidan. Det går snabbt och enkelt, och du kan göra det här.

Som medlem kan du annonsera dina förvaringsutrymmen gratis. I annonsen bifogar du bilder och beskriver hur utrymmet ser ut. Var så tydlig som möjligt för dina Hyresgäster. 

Som hyresvärd bestämmer du när du vill hyra ut och specifika regler för ditt utrymme. Om du har frågor om din annonsering så tveka inte att kontakta oss.

 • När du är inloggad, klicka på "+Skapa annons". Du tas nu vidare till ett formulär där du fyller i information om ditt utrymme.
 • Välj en lämplig annonstitel. T.ex. "Källarförråd i centrala Stockholm" eller "Rymlig lada för vinterförvaring av båt"
 • Välj ett pris. Priset är per dag. Vid uthyrning dras Budkeeps serviceavgift om 15% av beloppet och resterande summa betalas ut till dig.

Storlek Uppvärmt Kallt
1kvm (t.ex en garderob) 10kr/dag (300kr/månad) 8kr/dag (240kr/månad)
2kvm  16kr/dag (480kr/månad) 15kr/dag (450kr/månad)
3kvm (t.ex. ett källarförråd) 20kr/dag (600kr/månad) 18kr/dag (540kr/månad)
5kvm 35kr/dag (1050kr/månad)30kr/dag (900kr/månad)
10kvm60kr/dag (1800kr/månad)55kr/dag (1650kr/månad)
15kvm85kr/dag (2550kr/månad)80kr/dag (2400kr/månad)
20kvm (t.ex. ett rum)110kr/dag (3300kr/månad)105kr/dag (3150kr/månad)
30kvm150kr/dag (4500kr/månad)145kr/dag (4350kr/månad)


Andra typer av utrymmen:

Typ av utrymme Inomhus Utomhus
Vinterförvaring av båt 36kr/dag (1080kr/månad) 30kr/dag (900kr/månad)
Förvaring av bil27kr/dag (810kr/månad)23kr/dag (690kr/månad)
Motorcykel13kr/dag (390kr/månad)10kr/dag (300kr/månad)
Husvagn/Husbil33kr/dag (990kr/månad)28kr/dag (840kr/månad)

Är ditt utrymme utrustad med saker som ökar säkerhet eller ger bättre tillgång till utrymmet?

Övervakningskamera/LarmTillgång dygnet runtRökfritt/DjurfrittPrivat/egen ingång
+50kr/månad+50kr/månad+20kr/månad
+30kr/månad

 • Lägg till en beskrivning om utrymmet. Är det uppvärmt? Larmat? Hur ofta och när får Hyresgästen tillgång till utrymmet? Hur högt är taket i utrymmet?
 • Skriv in hur stort utrymmet är, i kvadratmeter. 
 • Välj tillgång till utrymmet. Får Hyresgästen en egen nyckel och kan komma åt utrymmet hela tiden (Fullständig tillgång) eller ges tillgång när du är med? (Begränsad tillgång).
 • Kryssa i vad utrymmet är lämpligt för. För ett litet källarförråd är det i detta fall t.ex. Flyttlådor, Kläder och Cykel. För ett rum i en lägenhet kan det vara Flyttlådor, Kläder, Möbler och Stora Prylar. För en parkeringsplats är det Bil. 
 • Fyll i plats, du behöver inte skriva en exakt adress utan för ett utrymme vid medborgarplatsen är "Södermalm" tillräckligt. Du gör som du vill.
 • Lägg till bilder som motsvarar det faktiska utrymmet. Bättre bilder ger bättre Hyresgäster!
 • Spara annons. Voilá! Din annons är nu publicerad.

Viktigt är att du direkt efter detta gå in på dina kontoinställningar till fliken "Betalning" och fylla i Utbetalningsinställningar. Detta är för att du skall kunna ta emot betalningar och bokningar från eventuella Hyresgäster.

2. Få förfrågningar

Hyresgäster skickar bokningsförfrågningar och kontaktar dig genom hemsidan. Du kommer att få ett e-postmeddelande när du har fått en förfrågan. Som hyresvärd väljer du vem som ska hyra ditt utrymmet. Genom chatten reder ni ut eventuella frågor. 

 • Känns allt bra med en potentiell Hyresgäst kan du välja att Acceptera förfrågan. 
Hyresgästen debiteras nu ett preliminärt belopp för hela hyresperioden.
 • Tillsammans kommer ni överens om en tidpunkt och ett datum för inflyttning.

3. Tjäna pengar

Vid dags för inflyttning så tänk på att ha med nycklar eller dylikt som kan behövas för att använda utrymmet. Välkomna din Hyresgäst. Ta gärna en bild på utrymmet med Hyresgästens prylar i, dokumentation kan vara till bra hjälp i eventuella tvister. 

 • När hyresgästen har fått tillgång till utrymmet och ni bekräftat detta via plattformen så börjar du tjäna pengar!
 • Vi betalar ut pengarna till dig några dagar efter inflyttning har skett och stämt av så allt gått rätt till.


Extra: Att tänka på

Försäkringar

Vi rekommenderar att du pratar med ditt försäkringsbolag om utsträckningen av ditt utrymme som du planerar att hyra ut. För uthyrning av ett utrymme inuti din bostad eller direkt kopplad till din bostad (t.ex. ett källarförråd) så är det viktigt att du har hemförsäkring då detta skyddar dig mot eventuella skador på ditt utrymme. 

Referenser

Budkeep bygger på förtroende. Genom att ta hand om din hyresgäst väl så ökar dina chanser till att få ett bra omdöme, vilket höjer möjligheten att framöver hyra ut dina utrymmen och till ett högre pris. 

Support

Om du har frågor så tveka inte att kontakta oss. Vi försöker svara på ditt meddelande så snabbt vi kan! Du kommer enkelt i kontakt med oss genom live-chatten nere till höger eller via epost, hej@budkeep.com, vill du hellre prata med oss i telefon går det bra att kontakta oss och be om att bli uppringd.